Dit weekend is er een grote toename in het gebruik van toegangstesten, met name voor discotheken en horeca die daarmee de 1,5 meter kunnen loslaten en weer meer bezoekers kunnen toelaten.

Op sommige locaties is 100% van de testcapaciteit in gebruik en door vertraging in het IT systeem kunnen de wachttijden oplopen. Wij vragen hiervoor begrip.

Om dit te verhelpen is rond 14.00 uur vandaag een technische aanpassing gedaan in het e-mail systeem dat gebruikt wordt voor Testen voor Toegang. Mensen die vanochtend zijn getest via Testen voor Toegang ontvangen hun testuitslag daarom opnieuw via noreply@testenvoortoegang.org.

Wij kijken samen met de testaanbieders hoe we het proces verder kunnen optimaliseren. Vanaf volgend weekend worden daarnaast langere openingstijden gehanteerd in het weekend waarmee de capaciteit met 50% toeneemt.

white printer paperr

Afgelopen week 68.000 testafspraken

In de week van maandag 19 t/m zondag 25 juli werden 68.000 testafspraken geboekt via Testen voor Toegang. De drukste dag was woensdag 21 juli

person in blue jacket holding white textile

Aanbesteding mobiele testcapaciteit

Stichting Open Nederland is een versnelde Europese openbare aanbesteding gestart voor mobiele testcapaciteit. Het gaat om in totaal 200 afnameplekken die onder andere ingezet zouden