Dit weekend is er een grote toename in het gebruik van toegangstesten, met name voor discotheken en horeca die daarmee de 1,5 meter kunnen loslaten en weer meer bezoekers kunnen toelaten.

Op sommige locaties is 100% van de testcapaciteit in gebruik en door vertraging in het IT systeem kunnen de wachttijden oplopen. Wij vragen hiervoor begrip.

Om dit te verhelpen is rond 14.00 uur vandaag een technische aanpassing gedaan in het e-mail systeem dat gebruikt wordt voor Testen voor Toegang. Mensen die vanochtend zijn getest via Testen voor Toegang ontvangen hun testuitslag daarom opnieuw via noreply@testenvoortoegang.org.

Wij kijken samen met de testaanbieders hoe we het proces verder kunnen optimaliseren. Vanaf volgend weekend worden daarnaast langere openingstijden gehanteerd in het weekend waarmee de capaciteit met 50% toeneemt.

white printer paperr

434.000 afspraken voor testen voor toegang

In de week van maandag 11 t/m zondag 17 oktober werden 434.000 afspraken geboekt voor Testen voor Toegang. Op vrijdag boekten 104.000 mensen een testafspraak. Zaterdag was wederom