Het afgelopen weekend was er wederom veel animo voor Testen voor Toegang. Van donderdag 1 juli t/m zondag 4 juli maakten meer dan 400.000 mensen een testafspraak om naar een evenement te gaan of een horeca- of uitgaansgelegenheid te bezoeken.

Vrijdag 2 juli was de drukste dag, met 186.000 testafspraken. Zaterdag waren dit er 135.000. Met name in de regio Amsterdam en rondom Venlo werden vrijdag en zaterdag veel testafspraken gemaakt, maar ook in Zeeland, Brabant en bij enkele locaties in Utrecht en Zwolle waren veel boekingen. Op enkele locaties leidde dit met name op vrijdagochtend tot wachtrijen maar het liep overal goed door en uiteindelijk kon iedereen terecht. Op vrijdag was bij circa driekwart van de meer dan 100 locaties voor Testen voor Toegang nog plek over.

Sinds de eerste pilots in april hebben circa een miljoen mensen een Corona-test geboekt via www.testenvoortoegang.nl om deel te nemen aan een sociale activiteit. Het grootste deel daarvan viel in de periode vanaf 26 juni. Sindsdien mag met toegangstesten de 1,5 meter losgelaten worden op bijvoorbeeld evenementen of in uitgaansgelegenheden.

white printer paperr

434.000 afspraken voor testen voor toegang

In de week van maandag 11 t/m zondag 17 oktober werden 434.000 afspraken geboekt voor Testen voor Toegang. Op vrijdag boekten 104.000 mensen een testafspraak. Zaterdag was wederom